Com trobar clients a l’estranger

Pot ser que la teva preocupació principal en iniciar un negoci a l’estranger sigui com trobar nous clients sent tan lluny d’ells. Actualment, hi ha moltes oportunitats que pots aprofitar. A continuació te n’oferim un resum.

1. Efectua estudis potents dels mercats ON-LINE i OFF-LINE

Investigar és crucial per tenir èxit en qualsevol activitat d’importació i exportació, i és important que hi dediquis el temps i els recursos necessaris. A l’hora de trobar clients d’exportació, els coneixements que adquireixis poden marcar la diferència i ajudar-te a personalitzar l’estratègia de màrqueting i l’oferta de productes. Familiaritza’t amb les necessitats del mercat local, amb els productes que el mercat local necessita, i avalua el teu potencial per proporcionar-los. És essencial que continuïs ampliant aquests estudis contínuament a mesura que els mercats i els teus coneixements sobre aquests evolucionin. Mantenir-te informat és important quan estàs cercant nous clients per al teu negoci d’importació i exportació. No obstant això, procura que no t’aclapari la gran quantitat d’informació que puguis trobar, perquè te’n podràs encarregar millor quan hagis engegat el negoci.

Ara que coneixes millor el teu o els teus mercats, has de crear un pla de màrqueting i comunicació que permeti fer-t’hi un lloc i fer sentir la teva veu.

2- Inverteix en la imatge de la teva marca

Fes que l’empresa sigui visible i atractiva per als clients internacionals: inverteix en la imatge de la teva marca, escull un logotip que capti l’atenció del públic local i que no passi desapercebut. El lloc web hauria d’incloure la informació clau de la teva empresa, com ara les dades de contacte i les ofertes per a futurs compradors. També ha de ser fàcil accedir-hi. Recorda que els teus clients haurien de trobar tot el que necessiten al teu lloc web, perquè és la teva targeta de presentació. A més de l’idioma del lloc, el contingut i el disseny són molt importants a l’hora de trobar clients. Inverteix en una campanya de SEO per arribar a una part més gran del teu públic objectiu amb el contingut del lloc web. Fes servir paraules clau i enllaços per ser més popular als principals motors de cerca. Actualment, les xarxes socials tenen un paper important a les nostres vides. Si la teva empresa i els teus productes tenen una presència activa en aquests canals, podràs arribar a més gent i, per tant, trobar més clients. Publicitat en línia i llocs B2B: registra’t a llocs B2B globals i a guies de negocis locals de qualitat, com ara Kompass. Posa anuncis al Google i al Bing! que coincideixin amb les teves paraules clau.

3. Envia els teus equips de vendes i comptes in situ: fires comercials i relacions públiques

Participa en fires comercials i amplia la teva xarxa. Participar en fires comercials és una bona activitat que et permet mostrar els teus productes, parlar amb clients potencials i, fins i tot, fer tractes amb ells allà mateix. Fes pinya amb els companys del teu sector. Escolta atentament, però estigues preparat per fer moltes preguntes. Fes servir el teu equip de relacions públiques: disposar d’un equip de relacions públiques professional t’ajudarà a crear la teva base de clients objectiu.

4. No t’oblidis dels clients que ja tens

Encara que ara mateix la teva preocupació principal sigui aconseguir més clients, para atenció als teus clients actuals. Moltes vegades els teus clients existents et poden obrir noves oportunitats per aconseguir-ne de nous. Els clients satisfets sempre te’n portaran de nous i recomanaran la teva empresa a altres persones interessades en comprar productes similars. Assegura’t d’obtenir bones opinions dels teus clients actuals i fes-les públiques. Per exemple, pots crear una secció de testimonis al teu lloc web. Si t’esforces per mantenir els teus clients fidels i satisfets, tindràs més possibilitats d’accedir a nous mercats i també tindràs més beneficis. Un nou client potencial sempre consultarà la teva activitat passada i els comentaris, fins i tot abans de posar-se en contacte amb tu.

5. Aprofita la teva xarxa existent

Demana consells, recomanacions i referències a la teva xarxa existent banquers, comptables, transportistes, professionals del transport i gestors de la cadena d’abastiment sobre quins poden ser possibles clients objectiu ideals.

Com trobar importadors a l’estranger?

Trobar els importadors adequats és un factor clau per a les teves operacions d’exportació. Assegura’t de centrar-te en els criteris adequats durant el procés de selecció.
Fes servir bases de dades, directoris i mercats per cercar els importadors. Consultar el lloc web de l’importador és la millor manera d’assegurar-te que estiguin especialitzats en el teu tipus de producte.

  • Comprova la seva capacitat per al màrqueting de productes.
  • Assegura’t que poden distribuir el tipus de productes que ofereixes als clients potencials.
  • Comprova el seu estat financer abans de fer-hi negocis.
  • Avalua el seu potencial de col·laboració.
  • Comprova les seves referències de negocis per assegurar-te que et representaran seriosament. Avalua la seva resposta durant el procés de negociació.
  • Evita els importadors que ja estiguin representant productes de la competència.
  • Negocia la representació.
  • Negocia els contractes amb varis importadors potencials. Assegura’t que el tracte et permeti controlar el màrqueting del teu producte i supervisar-ne les vendes. Assegura’t que tens una clàusula d’exempció en cas que no s’assoleixin els objectius.